Laden Evenementen

Alle Evenementen

Evenementenreeks Evenementenreeks: Uitbundige Petite Messe Solennelle van Rossini

Houtens Kamerkoor Rondo zingt op zaterdag 2 november de bekende Petite Messe Solennelle van Rossini. Het concert begint om 20.00 uur in de Sionkerk in Houten.

Gioacchino Antonio Rossini (1792-1868) is vooral bekend van zijn opera’s, zoals De barbier van Sevilla en Wilhelm Tell. Op latere leeftijd schreef hij ook een religieus werk: de Petite Messe Solennelle. Rossini componeerde deze mis niet voor het grote toneel, maar bedoelde het juist als salonmis met haar bijzondere bezetting. De hand van de operameester is heel duidelijk herkenbaar in de prachtige melodieën, de harmonische durf en de zwierige stijl. Houtens Kamerkoor Rondo kiest ervoor dit stuk in de oorspronkelijke versie te laten horen met piano en (kist)orgel. Zo brengt het koor de intensiteit van het stuk het beste over het voetlicht. Rossini bezat overigens een groot gevoel voor humor. Vandaar dat hij zijn anderhalf uur durende mis ironisch ‘Petite’ noemde.

Houtens Kamerkoor Rondo wordt op piano begeleid door Reinder Mulder en op (kist)orgel door Jan Pieter Lanooy. De solisten zijn sopraan Karin Timmerman, alt Anna Bachleitner, tenor Erik Janse en bas Sebastiaan Ammerlaan. Het geheel staat onder leiding van dirigent Niels de Groot.

Concerten Petite Messe Solennelle van Rossini

– 2 november, 20.00 uur, Sionkerk Houten

– 3 november, 15.00 uur, Torenpleinkerk Vleuten

Kaarten zijn te bestellen via www.kamerkoorrondo.nl

 

 

Gegevens

Datum:
2 november
Tijd:
8:00 am tot 5:00 pm
Serie:
Evenement Categorie:
Site:
https://www.kamerkoorrondo.nl/concerten/

Overige informatie

Help jij ons groeien? Wil je de link naar Regionaal Uitgelicht toevoegen op je eigen website?
Nee

Locatie

Sionkerk
Eikenhout 221
Houten, Utrecht Nederland
+ Google Maps

Deel je dit bericht? Dat zou gewéldig zijn!! Bedankt.